Ataşehir İçerenköy Mahallesi

İLAN BİLGİLENDİRMELERİ

ATAŞEHİR İLÇESİ GENEL BİLGİLER

5747 Sayılı, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 6 Mart 2008’de T.B.M. Meclisinde kabul edildi ve 22.03.2008 Tarih ve 26824 sayılı mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunun “İlçe Kurulması” başlığı altındaki 1.Maddesinin 18. bendinde Ataşehir İlçesi “Ekli (16) sayılı listede adları yazılı Mahalleler ile Mahalle kısımları merkez olmak ve aynı adla bir belediye kurulmak üzere İstanbul İlinde Ataşehir İlçesi kurulmuştur.” Şeklinde tanımlanmıştır. İlçenin yüzölçümü 26 km.dir.
 
Ataşehir İlçesi, Kadıköy İlçesinden 7, Üsküdar İlçesinden 3 ve Kartal (Samandıra) İlçesinden 1 mahalle alarak 13 mahalleden oluşmak kaydıyla kurulmuştur. Ancak Ümraniye İlçesinden bağlanan Yeni Çamlıca Mahallesi, Ümraniye Belediye Meclisinin Kararı ve Valilik Makamının Onayıyla 4 mahalleye bölünmüştür. Bunlar; Yeniçamlıca, Mimar Sinan, Mevlana ve Yenişehir mahalleleridir. Yine Ümraniye’den ayrılarak Ataşehir İlçesine bağlanan Mustafa Kemal ve Namık Kemal Mahallelerinin bir bölümü, Ümraniye Belediye Meclisi Kararı ve Valilik Makamının Onayıyla, Mustafa Kemal Mahallesinin bir bölümü ile Namık Kemal Mahallesinin Ataşehir’de kalan bölümü birleştirilerek Aşık Veysel Mahallesi, diğer kısmı ise yine Mustafa Kemal Mahallesi olarak kalmıştır. Son haliyle İlçemiz 17 Mahalleden oluşmaktadır.
 
Şu anda Ataşehir İlçesine bağlı olan İçerenköy Mahallesinde taş devrine ait kalıntılara rastlanılmaktadır. Osmanlı Tarihi Bölümünde ise Orhan Gazi’nin 1331 yılında Kartal-Cevizlik’te Bizans Kralı III. Andronicus’u yenerek Üsküdar’a ulaştığı ve Orhan Gazi’nin Komutanlarından Konuralp’in de Aydos Kalesini, Kayışdağının batısındaki Ayazma Köyünü ve İçerenköy’ü alarak Orhan Gaziyle Üsküdar’da buluştuğu bilinmektedir. 


İlçemiz 25,21 kilometrekare yüzölçümüne sahip olup, İstanbul’un geneli gibi kısmi engebeli bir konuma sahiptir. D100 karayolu, E80 ve 02 otoyol ve çevre yolu arasında kalan İlçemiz özellikle şehirlerarası ulaşım yönünden büyük avantajlara sahiptir. İlçemiz güneybatısında Kadıköy, güney ve güneydoğusunda Maltepe, batısında Üsküdar, kuzeyinde Ümraniye ve doğusunda Sancaktepe İlçeleri ile mülki sınırları itibari ile komşudur.

Marmara Denizinin etkisi altında olan iklim, yazları sıcak ve az yağışlı, sonbahar kış ve ilkbahar ise yağışlı geçer. Kış aylarında yüksek kesimler başta olmak üzere kar yağışı görülür.
 
İlçemiz 17 Mahalleden oluşmaktadır.
Hükümet konağı, Küçükbakkalköy Mahallesinde Zübeyde Hanım Öğretmenevi bahçesinde Anadolu Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığına ait 5 katlı binada hizmet vermektedir. Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü  ve Kadastro Mühendisliği , İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dışındaki İlçe müdürlükleri hükümet konağında hizmet vermektedir.

29 Mart 2009 Yerel Yönetim seçimlerinden sonra Ataşehir Belediyesi kurulmuş  ve hizmet vermeye başlamıştır. Barbaros Mahallesinde bulunan Belediye hizmet binasının yapımı tamamlanmış olup, aktif olarak hizmet vermeye başlamıştır. 

ATAŞEHİR İLÇESİ; Kentsel dönüşüm çerçevesinde büyük yerleşim merkezleri, alışveriş, kültür-sanat, sanayi ve ticaret merkezleri; resmi ve özel ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarıyla hızla büyümekte olup modern yaşam standartlarına ulaşmış geniş yerleşim birimlerine ilave olarak ticaret, bilim, kültür ve sanatın merkezi haline gelmektedir.


Paylaş